Radni sto koji čuva vaše zdravlje

 

“Stir Kinetic Desk” je stajaći radni sto, koji je moguće postaviti u različite pozicije, ali uz ‘smart’ funkcionalnosti. Sto uči korisnikovo ponašanje i prilagođava različite parametre upravo njemu, a komunicira putem bežične veze i pruža uvid u potrošene kalorije i vrijeme u svakom položaju. Može čak i ‘razgibavati’ korisnika u ‘breathing’ modu rada.

U kompaniji su se vodili osnovnim principom da se ljudsko tijelo mora pomjerati, te da je kancelarijski posao obično nešto što čini posve suprotno od toga. Rješenje vide, a kako drugačije nego u njihovom proizvodu “Stir Kinetic Desk”. Mnogi zdravstveni stručnjaci čak smatraju da se po štetnosti duže sjedenje može uporediti s pušenjem.
Za razliku od IKEA-inog stajaćeg stola na podešavanje koji košta oko 600 eura, “Stir Kinect” košta četiri puta više, ali istovremeno pruža i više funkcionalnosti.

U njemu je smješten kontrolni centar s ekranom osjetljivim na dodir, Bluetooth i Wi-Fi povezivost, posebni odjeljci s USB i priključcima za struju. Pripadajući softver uči od korisnikovih uzoraka ponašanja i postupno se prilagođava, imajući na umu i zdravlje korisnika. Tako na vrijeme podsjeti korisnika da se predugo nalazio u određenom položaju i sl.

“Kinetic Desk” je moguće povezati i s fitness tracker uređajima poput Fitbita, a kompanija želi da proširi liniju sličnih ‘smart’ uređaja, piše Tportal.

 

 

RTCG - Logo
 
Tekst preuzet sa portala www.rtcg.me

 
 

Povezani postovi