Posjeta učenika i nastavnika Infofestu 2010

26.09. – 01.10.2010.
POSJETA UČENIKA I NASTAVNIKA NAŠE ŠKOLE INFOFESTU

Ostvarena saradnja u prethodnoj godini između organizatora Infofesta i nastavnika Tehnike i informatike u Drugoj osnovnoj školi iz Budve, nastavljena je i ove godine.

Zahvaljujući Ministarstvu za informaciono društvo, a posebno gospodinu Radulu Novoviću, pomoćniku ministra za promociju informacionog društva, koji je i ove godine inicirao našu posjetu i nastavak saradnje, učenici i nastavnici naše škole su posjetili određen broj prezentacija na Infofestu.

Znatan dio Infofesta odnosno prezentacija, uvodnih sesija i Infofest parlamenata, odvijao se u prijepodnevnim časovima, tako da smo zbog redovnih obaveza u nastavnom procesu bili spriječeni da prisustvujemo istim.

Bez obzira na ovu i još neke uslovljenosti, zadovoljni smo ostvarenim posjetama. Prisustvujući predavanjima, bili smo u prilici da saznamo dosta toga što se odnosi na razvoj u oblasti informatičke tehnologije, pravce rada vodećih kompanija u ovoj oblasti, ideje i realizovane projekte studenata informatike sa raznih Univerziteta u Crnoj Gori. Poseban događaj je bio nastup Ministarstva za informaciono društvo koje je kroz prezentaciju “Od strategije do implementacije” prikazalo šta je sve uradilo ovo Ministarstvo za godinu dana svog postojanja.

Veliko interesovanje učenika izazvala je posjeta interaktivnoj učionici, gdje su imali prilike da se upoznaju sa novim proizvodom koji je ove godine pustio Microsoft. Radi se o Windows MultiPoint Server 2010 proizvodu koji omogućava da istovremeno veći broj korisnika upotrebljava jedan računar. Pri tome je svakom korisniku omogućeno nezavisno korišćenje računara i Windows operativnog sistema uz upotrebu samo monitora, tastature i miša.

Ove godine smo posjetili:

– Otvaranje Infofesta,

– E-Smart System – “Informatika u funkciji energetske efikasnosti”

– Microsoft – “Be what’s next!”

– “10 za 10” – Prezentaciona sesija uspješnih projekata (nosilac: Ministarstvo za informaciono društvo Crne Gore)

– Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine Crne Gore – specijalni učesnik

– Radio-difuzni centar Crne Gore – “U svijetu savremenih komunikacija”

– Ministarstvo za informaciono društvo Crne Gore – “Od strategije do implementacije”

Potrudićemo se da u narednom periodu pripremimo posebne priloge o svakoj gore navedenoj posjeti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Povezani postovi