Kompanija Čikom poklonila kompjuter

 

05.11.2010.

“ČIKOM” Podgorica

Da još uvijek postoje, kako se to kaže, “društveno odgovorne” kompanije koje svojim donacijama pomažu obrazovanje, kulturu i slične djelatnosti, potvrdila je ovih dana kompanija “Čikom” iz Podgorice. Naša škola je na poklon od ove kompanije dobila računar.

Zahvaljujemo se gospodinu Vladanu Tabašu, direktoru kompanije “Čikom”, na poklonu.

Uprava škole je dobijeni poklon dala na korišćenje za potrebe nastavnog predmeta Tehnika i informatika. Zbog nedovoljnog broja računara, već drugu godinu postoji problem u organizaciji izborne nastave iz informatičke grupe predmeta.

Svaki računar više u informatičkoj učionici, umanjuje probleme oko organizacije i izvođenja izborne nastave. Zato, svaki ovakav poklon, odnosno društveno odgovoran odnos prema obrazovanju, vrijedan je posebne pažnje i za nas je jako značajan.

Nadamo se da će ovakav odnos gospodina Tabaša i njegove kompanije prema obrazovanju i posebno nabavci informatičke opreme koja predstavlja i sadašnjost i budućnost, slijediti i druge kompanije. Na taj način će se našoj djeci stvoriti optimalni uslovi za rad i spriječiti njihovo zaostajanje za vršnjacima u razvijenim zemljama.

Donacija kompanije "Čikom"

 

 

ČIKOM

Čikom, kompanija za informatički inženjering i konsalting iz Podgorice, od 1993. godine učestvuje u informatičkoj evoluciji Crne Gore. Čikom je, u proteklih 17 godina, svojim djelovanjem, obilježio informatičko tržište Crne Gore nizom atraktivnih infrastrukturnih rješenja i projekata, a poslednjih godina i originalnim softverskim projektima.

Danas je Čikom u samom vrhu među informatičkim kompanijama u Crnoj Gori, integrator i implementator najsloženijih rješenja, osposobljen da svojim korisnicima ponudi široki spektar usluga i roba iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. Kompanija je danas prepoznatljiva po sertifikovanom kadru sposobnom za realizaciju visokosofisticiranih mrežnih i komunikacionih sistema i po pouzdanim i savremenim softverskim rješenjima, uglavnom iz domena eGovernmenta.

Različiti informatički profili, naučni pristup, akumulirano znanje i iskustvo, pračenje svjetskih standarda i tijesna saradnja sa korisnicima su garant uspjeha Čikomove poslovne filozofije koju obilježava moto „Informatika sa ljudskim likom”. Čikom ne prodaje opremu i usluge – on ih stavlja u funkciju korisničkih potreba, kreativnosti i stručne afirmacije.

Poseban kvalitet u poslovanju Čikoma dobijen je stalnim ulaganjem u obuku i sertifikovanje zaposlenih, čime je dodatno poboljšan postojeći nivo ekspertskih znanja. Danas je Čikom partner najvećih svjetskih IT kompanija kao što su Microsoft (Gold Certified Partner), Cisco (Premier Partner), Symantec (Gold Partner), HP (Gold Preferred Partner), Allied Telesyn (Gold Solution Partner), VmWare (Enterprise VIP partner), Citrix (Silver partner), a nezaobilazna su i partnerstva sa EMC, Adobe, Brand Rex,…

Savremeno opremljen Centar za informatičku edukaciju kompanije Čikom predstavlja največu informatičku edukacionu jedinicu informalnog obrazovanja u Crnoj Gori. Centar ima tri velike i četiri male, savremeno opremljene sale, u kojima se ostvaruju funkcije Microsoft Certiľied Technical Education Center, Thomson Authorised Prometric Testing Center, VUE Testing Center i ECDL Partner Centar.

Číkom je osnovao i firmu-ćerku pod imenom IT Advanced Services, koja je specijalizovana za integraciju Sun Microsystems rješenja i opreme i ima status Sun Solution Provider i Sun Services provider.

Firma je partner svih relevatnih učesnika na informatičkom tržištu – Vlade Crne Gore i njenih ministarstava i institucija, velikih međunarodnih organizacija, svih Univerziteta u Crnoj Gori i gotovo cjelokupne crnogorske privrede.

Zaposleni u Čikomu s ponosom ističu da su, kao dokaz kontinuiranog kvaliteta, dobili niz prestižnih informatičkih nagrada, od kojih su najznačajnije nagrade INFOFEST-a (medju njima i tri nagrade za najbolji kompanijski nastup – 2006. 2008. i 2009. godine) i tri uzastopna Diskobolosa. U julu ove godine, na Microsoft svjetskoj partnerskoj konferenciji održanoj u Washingtonu, Čikom je dobio nagradu kao „Country Partner of the Year”.

Više o Čikomu možete naći na oficijelnom sajtu kompanije na adresi:
http://www.cikom.com/

 

Povezani postovi