Gasi se jedna od najpopularnijih Google aplikacija


Google je najavio da će se 24. februara zauvijek ugasiti Google Play Music aplikacija.

Ova aplikacija za puštanje muzike, pravljenje lista i striming nudila bila je jedna od omiljenih aplikacija na Android telefonima.

Zbog dolaska YouTube Music, YouTube Premium i drugih YouTube aplikacija došlo je i vrijeme da se pozdravimo sa Play Music aplikacijom, koja će biti integrisana u pomenute YT aplikacije. To znači da ste odmah u mogućnosti da YouTube aplikaciju koristite za puštanje muzike na telefonu, organizaciju fajlova i foldera, pravljenje lista i striming muzike. YT aplikacija je u prednosti, jer omogućava i striming videa ili čak i preuzimanje video numera.

“Ako još uvijek niste isprobali YouTube Music, vidjećete da izgleda malo drugačije od Google Play muzike, ali znajte da ga je napravio isti tim uz istu posvećenost. Nudi i više od 65 miliona zvaničnih pjesama, albuma i plejlisti, kao i mnoge funkcije, koje volite i koje očekujete od Google Play muzike“, objavio je Google nakon najave o gašenju Google Play Music.

Prebacivanje na YouTube protiče za par trenutaka (u zavisnosti od veličine fonoteke) i potpuno je automatski, pa se nećete previše cimati oko toga svega. Otvorite YouTube Music, nakon što preuzmete tu aplikaciju iz Play prodavnice i sačekajte da vas aplikacija sama pita da li želite da prenesete sav sadržaj iz Play Music aplikacije u nju. Kliknite da želite i to je to, vaša fonoteka će brzo biti u novoj aplikaciji.

Takođe, Google Play Music aplikaciju biće moguće izbrisati sa telefona nakon narednogvećeg ažuriranja softvera Android telefona (ako proizvođač uređaja odluči da vam isporuči taj update, koji nije obavezan), ali će se u njemu tada pojaviti Google YouTube Music, koja neće moći biti izbrisana.

Ovo je na kraju dobra stvar za korisnike, jer je YouTube Music bolja i ljepša aplikacija, sa nižom cijenom mjesečne pretplate, a nudi veću biblioteku pesama, uključujući i gotovo sve domaće (spotove) ikad stavljene na YouTube. Tu je i promocija za do četiri mjeseca besplatnog slušanja, u zavisnosti od toga da li ste već imali neku promociju na Google Play Music i na kom telefonu slušate muziku.

Preuzeto sa. portalanalitika.me

Povezani postovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − four =