Budva moj grad – Prezentacija učenika VI razreda

Nastavnim programom Informatike za VI razred predviđena je obrada osnova programa PowerPoint, a nadogradnja ili naprednije mogućnosti ovog programa kroz izborni predmet koji je predviđen od VII razreda. Završetkom predviđenih časova redovne nastave namijenjenih ovom programu, kroz koje se obradila teorija i neophodne vježbe, učenici su dobili zadatak da u grupnom radu naprave prezentaciju Budve. Prezentacija je bila takmičarskog karaktera, između grupa unutar odjeljenja, a onda i između odjeljenja. Učenicima je saopšteno da se moraju poštovati autorska prava i da svi sadržaji u prezentaciji moraju biti njihovi. Sami moraju napraviti fotografije i sastaviti teze koje će koristiti na slajdovima.

Nakon javnog prikazivanja svih prezentacija i učešća učenika u izboru prezentacija, došlo se do konačnog izbora i najbolje prezentacije. Bilo je jako atraktivnih prezentacija koje nijesu uspjele da prođu dalje jer su pojedini učenici u želji da naprave što maštovitije animacije, ustvari napravili u određenim segmentima skretanje pažnje posmatrača sa osnovne teme, što su učenici kao objektivni ocjenjivači ośetili. Takvim procjenama parametara koji utiču na kvalitet došlo se do prezentacije koja ne skreće pažnju posmatrača sa osnovne teme, koja se lako prati, nije opterećena tekstom a ipak nudi dovoljno informacija, sadrži fotografije koje su usklađene sa tekstualnim podacima.

Pobjedničku prezentaciju su uradili učenici VI2 odjeljenja: Đurić Milan, Kalajdžić Nikola, Kapisoda Jovan i Dašić Kristina.

PREZENTACIJU MOŽETE SNIMITI I POGLEDATI
AKO KLIKNETE NA FOTOGRAFIJU

Prezentacija - Budva moj grad

Povezani postovi