VII RAZRED – Izrada crteža jednostavnog građevinskog objekta u prostoruIzrada crteža jednostavnih građevinskih objekata u prostoru, u perspektivi, omogućiće vam da se bolje upoznate sa jednim od najčešće korišćenih načina prostornog prikazivanja građevinskih objekata, koji se koriste u projektnoj dokumentaciji. Ovaj postupak se pokazao veoma pogodan, jer daje najpribližniju sliku objekta onako kako ga čovječije oko vidi.

Prije nego pristupiš realizaciji ovog zadatka obavezno iz udžbenika obnovi temu: Tehničko crtanje građevinskih objekata koja se nalazi na 14. strani. Sličan prikaz se nalazi i na sajtu tehnika-informatika.com koji možeš viđeti ako klikneš na sljedeći LINK.

Prilikom obnavljanja gradiva, posebno obrati pažnju na sljedeće pojmove: skica, planovi u građevinarstvu, ortogonalna projekcija, perspektiva, tehnička dokumentacija.

Crtež građevinskog objekta se radi na papiru. Potrebno je da prikaz kuće u perspektivi, koji je dat na lijevoj strani slike 1.38 na 16-toj strani udžbenika nacrtate na papiru u razmjeri 3:1. Crtež radite olovkom, a ispod crteža hemijskom olovkom napišite svoje ime i prezime, razred, odjeljenje i grupu. Fotografišite svoj rad i pošaljite ga na sljedeću e-mail adresu: informatikaitehnika7@gmail.com. Ovaj, kao i prethodni rad koji se odnosi na ortogonalnu projekciju sačuvajte. Kad se nastavi redovna nastava u učionici, obavezni ste da iste stavite na uvid.

Povezani postovi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen + two =