O sajtu

UVODNE NAPOMENE

Postovani pośetioci, ukratko o motivima koji su nas naveli da pokrenemo i razvijamo ovaj sajt.

Uvođenjem reformisanog osnovnog obrazovanja došlo je do znatnih promjena kod svih nastavnih predmeta. Svakako, te promjene nijesu mimoišle ni nastavni predmet Tehničko obrazovanje koji se na početku reformisanog procesa  zove Tehnika i informatika. Član nevladinog udruženja “Infomont” iz Budve je bio dugogodišnji nastavnik ovog predmeta u Drugoj osnovnoj školi u Budvi, pa je sajt nastao u želji da se učenicima omogući kako lakše savladavanje gradiva, tako i što više informacija koje prate ovu oblast i česte promjene i dostignuća koja se dešavaju u njoj. Dugogodišnje iskustvo je pokazalo svu opravdanost postojanja ovog sajta, što je i posebno naglašeno od strane nadležnih osoba za ovaj predmet, pa je svojevremeno sajt preporučen za korišćenje i drugim nastavnicima koji izvode nastavu ovog predmeta.

Od septembra 2022. godine, član našeg nevladinog udruženja završava radni vijek, pa je to uslovilo da dođe do djelimične promjene u načinu uređivanja sajta u narednom periodu. Kako više nijesmo direktno uključeni u nastavni proces, sadržaji na sajtu, biće više okrenuti ka praćenju sadržaja iz oblasti Informatike i oblasti tehnike koji su namijenjeni široj populaciji.

Na posebnim stranicama (SADRŽAJI ZA NASTAVU) zadržaćemo one sadržaje koji nijesu podložni promjenama nastavnog programa i koji se mogu veoma dobro iskoristiti u nastavi u vidu šema, fotografija, video materijala. U ovoj oblasti su i zanimljivi testovi, vježbe, pomoću kojih se može vršiti obnavljanje gradiva kako bi učenici što lakše savladaju predviđeno gradivo.

Na stranici DRUGI PIŠU, prenosićemo novosti iz oblasti ICT-a, kao i raznih oblasti tehnike, koji se objavljuju u specijalizovanim časopisima iz ove oblasti ili na odgovarajućim sajtovima.

U rubrici KORISNO nalaze se neka od pomagala koja se mogu koristiti u svakodnevnom radu prilikom rješavanja različitih zadataka iz raznih oblasti.

Tu su i IGRICE, ne možda toliko zanimljive kao one na koje su učenici navikli na internetu, ali u svakom slučaju edukativne da postiču razmišljanje, razvijaju reflekse, pomažu u učenju Engleskog jezika, određenih pojmova iz Geografije, Matematike, Fizike i dr.

NU “Infomont” Budva