Microsoft predstavio “najmoćniji laptop” na planeti

Krajem jula Microsoft je svojim korisnicima ponudio besplatnu nadogradnju na novi Windows 10 operativni sistem, a juče je u Njujorku na konferenciji predstavio nekoliko hardver noviteta, utemeljenih na istoimenoj platformi, među kojima se posebno istaknuo Surface Book, prvi laptop iz ove kompanije. 

Kako su na prezentaciji najavili, u pitanju je najmoćniji laptop na planeti, prenose agencije.

Potpuno razvijen u Microsoftu-u, Surface Book je dvostruko brži od MacBook Air prenosnika. Krasi ga ekran dijagonale 13,5 inča, odnosno 34,29 centimetara i gustoće piksela od 267 PPI.

Kako kažu u Microsoft-u, baterija bi trebala obezbijediti 12 sati neprestanog rada. Surface Book pokreću, zavisno o konfiguraciji, Intelovu Core i5 ili i7 procesori u kombinaciji sa NVIDIA GeForce grafičkom karticom.

Uz to dolazi i do 16 gigabajta RAM-a i najviše 1 TB interne memorije, prenosi Business Insider.

Ova kombinacija laptopa i tableta tanka je svega 7,7 milimetara, a težak je 1.515 grama sa odvojivom tastaturom, koja se na novi način nazvan Dynamic Fulcrum spaja na tablet težine 720 grama. Inače, unutar tastature nalazi se poseban grafički akcelerator, kojeg je kreirala ekipa iz Xboxa u vlasništvu Microsofta.

Početna cijena Surface Booka je 1.499 dolara, ali model sa najjačom opremom će koštati 2.699 dolara. Uz standardni paket dostupni su i dodaci, kao što su stereo zvučnici sa prednje strane, čitač SD memorijskih kartica, dva USB 3.0 uređaja i dvije kamere po cijeni od 1.500 dolara za osnovni model.

Prodaja kreće 26. oktobra.

Preuzeto sa cdm.me

Povezani postovi