Posjeta nadzornika mr Vesne Bulatović

 

23-24.03.2010.
POSJETA NADZORNIKA ZA PREDMET TEHNIKA I INFORMATIKA

Nadzornik Zavoda za školstvo Crne Gore mr Vesna Bulatović, posjetila je naš Aktiv. Nakon obilaska časova Tehnike i informatike, kao i Tehničkog obrazovanja održan je sastanak sa nastavnicima koji izvode nastavu iz ovih predmeta.

Naša Škola je u prelaznom periodu primjene reformisanog sistema, tako da je ovo druga školska godina u kojoj se izvodi nastava iz predmeta Tehnika i informatika. U tom pogledu posjeta gospođe Bulatović je više nego dobro došla. Bila je to prilika za razmjenu mišljenja, iskustava, ideja oko realizacije reformisanog programa. Na sastanku je izneseno niz zapazanja i sugestija kako sto uspjesnije realizovati program u prelaznom periodu do potpune primjene reforme i predviđenih konacnih planova i programa. Nadzornik mr Vesna Bulatović je dala i nekoliko konkretnih rješenja oko stvaranja uslova za bolje izvođenje nastave u šestom razredu u prelaznom periodu. Razgovaralo se i o izbornoj nastavi i traženju najpovoljnijih rješenja za njenu realizaciju. Bilo je dosta priče i o nedostacima u pogledu opremljenosti kabineta, kao i mjerama koje nastavnici preduzimaju da se taj faktor što manje osjeti. Ocijenjeno je posebno značajnim što je i u takvim uslovima neopremljenosti i malog broja računara, stvorena mogućnost za individualan rad učenika iz oblasti informatike.

Zaključak Aktiva, nakon ovog sastanka, je da je posjeta nadzornika mr Vesne Bulatović, za nastavnike bila veoma korisna. Takođe, pristup nadzornika rješavanju konkretnih pitanja, kao i odnos nadzornik – nastavnik ocijenjen je kao nov, savremen, stimulativan i u svakom pogledu pozitivan u odnosu na praksu iz nekih prethodnih perioda.

Povezani postovi