UČIONICE, KABINETI

 

Prelaskom u novu školsku zgradu stvoreni su povoljni prostorni uslovi za izvođenje nastave Tehnike i informatike. Prostori su rađeni po zahtjevima reformisanog sistema školovanja tako da su prilagođeni za grupni rad učenika.

Kompjuterska učionica je opremljena za grupni rad i sadrži petnaest kompjutera za učenike. Nakon par godina rada, nabavljeno je još 5 kompjutera, tako da je u učionici za potrebebe redovne i izborne nastave na raspolaganju 20 kompjutera.

Do 2017. godine, u drugoj učionici izvodila se nastava iz predmeta Osnovi tehnike. Promjene koje su se desile 2017. godine i novi zahtjevi u pogledu izvođenja nastave, uslovili su kupovinu nove opreme i pripremu druge, klasične učionice u specijalizovanu. Učionica je opremljena sa 15 računara. Stvoreni su uslovi paralelnog izvođenja nastave u dvije grupe istog odjeljenja.

Dva informatička kabineta su međusobno povezana preko zajedničke prostorije.

U resursima za realizaciju, zbog specifičnosti predmeta, predviđena je i posebna prostorija za čuvanje učila i pripremu nastavnika.

Rad u ovakvim prostornim uslovima predstavlja jedan od osnovnih preduslova da se zamišljeni koncepti programa Informatike sa tehnikom reformisanog sistema obrazovanja realizuju.

Nadamo se i želimo svim našim kolegama u drugim školama da uz pomoć uprava svojih škola i nadležnog Ministarstva prosvjete stvore ovakve i još bolje prostorne uslove za normalnu realizaciju nastave po reformisanom sistemu.

Svakako drugi, isto tako važan, preduslov je oprema kabineta o kojoj možete pročitati na posebnoj stranici našeg sajta.

 

 

Povezani postovi