Opremljenost

 

 

OPREMA KABINETA

Ako smo se mogli pohvaliti da smo u startu dobili odgovarajuće prostorne uslove, sa opremom je sasvim nešto drugo. Početak rada u novoj zgradi, obilježen je potpunim odsustvom neophodne opreme.

Uzimajući u obzir specifičnost izvođenja nastave iz predmeta Osnovi tehnike i Informatike, taj nedostatak je sigurno znatno više izražen nego kod drugih predmeta.

Kompjuterska učionica nije bila opremljena. Maksimalnim naporima nastavnika, uprave Škole, Ministarstva prosvjete, kompjuterska učionica je u relativno kratkom periodu djelimično opremljena. Nakon par godina rada i postepenog opremanja, stvoreni su uslovi za normalno odvijanje nastave iz predmeta Informatika. Predmet Osnovi tehnike izvođen je u klasičnoj drugoj učionici.

Krajem avgusta 2017. desile su se značajne promjene i dva predmeta Osnovi tehnike i Informatika se spajaju u jedan – Informatika sa tehnikom. Sa ovim promjenama, pojavila se potreba da se i druga učionica opremi da se u njoj može izvoditi nastava iz informatike. Uprava škole je uspjela da kupi neophodnu opremu, a nastavnici ovog predmeta su učestvovali u konačnom opremanju i pripremi učionice za izvođenje nastave. Kompletnu montažu i instalaciju uređaja izvršili su nastavnici Informatike. 

Od praznih klasičnih učionica bez opreme, kakve smo ih našli prilikom useljenja u novu zgradu, sad imamo potpuno opremljene dvije učionice za izvođenje nastave iz predmeta Informatika sa tehnikom. Nije bilo lako, ali su rad, upornost, strpljivost doveli do uslova koje danas imamo.