Opremljenost

 

 

OPREMA UČIONICA I KABINETA

Ako smo se mogli pohvaliti sa prostornim uslovima, sa opremom je sasvim nešto drugo. Kao što smo na stranici škola istakli, bili smo oduševljeni početkom rada u novoj zgradi, ali i neprijatno iznenađeni nedostatkom opreme.

Uzimajući u obzir specifičnost izvođenja nastave iz prdmeta Osnovi tehnike i Informatike, taj nedostatak je sigurno znatno više izražen nego kod drugih predmeta.

Kompjuterska učionica nije bila opremljena. Pripremljeni tender za nabavku standardne opreme za kompjutersku učionicu nije realizovan zbog novonastale krize.

Zahvaljujući ljudima iz Ministarstva prosvjete koji su zaduženi za ovu oblast, a posebno gospodinu Darku Kovačeviću sa kojim smo bili u stalnom kontaktu, izvršena je preraspodjela prethodno naručene opreme tako da smo dobili 16. kompjutera bez ikakvih dodatnih uređaja.

Nastavnik Tehnike i informatike Ranko Grbović je preko sponzora obezbijedio kupovinu jednog projektora i jednog laptopa.

Od neke stare opreme koja je data na korišćenje za potrebe uprave škole, dobili smo jedan štampač koji ponekad i proradi. Za potrebe realizacije nastave neophodna je kupovina bar jednog kvalitetnijeg stampača.

Krajem septembra 2011. dobili smo od Ministarstva prosvjete četiri kompjutera i jedan mrežni štampač što je znatno olakšalo izvođenje izborne nastave iz grupe informatičkih predmeta.

Od podugačkog spiska opreme koja je predviđena za kabinet u kojem se izvodi nastava iz predmeta Osnovi tehnike možemo navesti samo nekoliko kao što su školska tabla, zidni prostor za projektovanje, obični stolovi za učenike. Sve ostalo od spiska od nekih četrdesetak stavki nedostaje.

Nadamo se da će uprava imati razumijevanje i pomoći u opremanju kabineta i kompjuterske učionice u narednom periodu, tako da se za relativno kratak period stvore uslovi za mnogo lakše odvijanje nastave.