OPREMA KABINETA

Ako smo se mogli pohvaliti da smo u startu dobili odgovarajuće prostorne uslove, sa opremom je sasvim nešto drugo. Početak rada u novoj zgradi, obilježen je potpunim odsustvom neophodne opreme.

Uzimajući u obzir specifičnost izvođenja nastave iz predmeta Osnovi tehnike i Informatike, taj nedostatak je sigurno znatno više izražen nego kod drugih predmeta.

Kompjuterska učionica nije bila opremljena. Maksimalnim naporima nastavnika, uprave Škole, Ministarstva prosvjete, kompjuterska učionica je u relativno kratkom periodu djelimično opremljena. Nakon par godina rada i postepenog opremanja, stvoreni su uslovi za normalno odvijanje nastave iz predmeta Informatika. Predmet Osnovi tehnike izvođen je u klasičnoj drugoj učionici.

Krajem avgusta 2017. desile su se značajne promjene i dva predmeta Osnovi tehnike i Informatika se spajaju u jedan – Informatika sa tehnikom. Sa ovim promjenama, pojavila se potreba da se i druga učionica opremi da se u njoj može izvoditi nastava iz informatike. Uprava škole je uspjela da kupi neophodnu opremu, a nastavnici ovog predmeta su učestvovali u konačnom opremanju i pripremi učionice za izvođenje nastave. Kompletnu montažu i instalaciju uređaja izvršili su nastavnici Informatike. 

Od praznih klasičnih učionica bez opreme, kakve smo ih našli prilikom useljenja u novu zgradu, sad imamo potpuno opremljene dvije učionice za izvođenje nastave iz predmeta Informatika sa tehnikom. Nije bilo lako, ali su rad, upornost, strpljivost doveli do uslova koje danas imamo.

 

 

 

Povezani postovi